Gårdsförsäljning

Gårdsförsäljningen består mestadels av lokala produkter från gården.

Lammskinn och fårskinn -Läs merJakttorn som är färdigbyggda -Läs merJulgranar -Läs mer
Jakttorn efter beställning – Läs mer Viltkött – Läs mer
Höbalar -Läs merVed – Läs merBetesfisk -Läs mer
Lammskinn

Lamm- och fårskinn

Våra lamm- och fårskinn är av en fantastisk kvalité. De bereds av Tranås Skinnberedning. Du kan läsa på deras hemsida om tvättråd och om hur de bereds. Pälsen är tät och klipps som standard till en längd på 35 mm. De går även att få på 18 mm eller som helt oklippt.

Skinnen har värmande och isolerande egenskaper och passar därför utmärkt att ha som exempelvis underlag i barnvagn, att sitta på i utemöbler eller som skydd mot svala golv.

Det blir inte fler skinn än vi har lamm respektive får så det kan vara bra att boka ett eller flera skinn i god tid om man vill vara säker på att få ett när de bereds på hösten.

PRIS 1300 KR för lammskinn

PRIS 1500 KR för fårskinn

Ved

Veden kommer från Fermersbo Gård. Skogen är certifierad enligt miljökrav. Veden säljs normalt i storsäckar på 1,5 kubikmeter. Den finns också i 40 literssäckar. Veden är ren björkved eller blandved i 25 cm långa bitar. Veden kapas och klyvs under våren för att vara torr och eldningsklar till hösten. Beställ här

Pris:

1500 kr per storsäck Björkved

900 kr för blandved av både löv- och barrträd

80 kr för en 40 literssäck

Leverans kan ordnas eller kärra kan uthyras enligt överenskommelse

Jakttorn

Tornen är 3 meter höga och är stabilt byggda. Virket är tryckimpregnerat och håller i många år även i tuffa miljöer. Kontakta Tobias Fermergård för att beställa.

Pris: 2500 kr

Specialbyggda jakttorn eller kojor

Många gånger är terrängen sådan att jakttorn eller jaktkojor behöver specialutformas för att passa in eller stå tillräckligt skyddade. Det kan också vara så att ett färdigbyggt torn inte kan transporteras överallt. Om du har speciella krav eller önskemål så ta kontakt med Tobias Fermergård för att fråga eller få offert. Kontakta Tobias för mer information

Viltkött

Köttet är från dovhjort. Det går att köpa ett helt eller ett halvt djur som är grovstyckat om man har möjlighet att finstycka själv. Det går också att få det finstyckat och paketerat. För den som vill ha en speciell styckdetalj kan man köpa en fin bit kött för ett speciellt tillfälle. Eftersom tillgången beror på jakttider och jaktlycka är det bäst att ställa sig på tur för att få kött. Enstaka styckdetaljer kan finnas frysta året om. Kontakta Tobias Fermergård för att ställa dig på tur.

  • Hel eller halv hjort – Grovstyckat 120 kr /kg inklusive ben
  • Hel eller halv hjort -finstyckat och paketerat 200kr/kg benfritt
  • Utvald bit 400 kr/kg
  • Helkropp med päls 60 kr/kg

Julgranar

Julgranarna är rödgran, det vill säga ”vanlig gran”. Granarna växer på vår egen mark och beskärs för bästa form. Beställ i god tid innan jul för att säkra din gran.

Pris: 250 kr om du själv hämtar den i Fermersbo eller 400 kronor för att få den hemkörd inom 2 mil från Fermersbo gård. Utkörning sker vid fastställda tider.

Hö i bal eller säck

Vårt hö har inte varit utsatt för besprutning eller konstgödsel och kommer från våra egna åkrar. De säljs i balar på omkring 10 kg. Kontakta oss så lägger vi undan till dig.

Priset är 4 kr/kg det vill säga omkring 40 kr per bal

Betesfisk

Egenfångad mört från gårdens sjö säljs som betesfisk. Till exempel lämplig som bete vid kräftfiske. Beställ så ser vi till att den finns tillgänglig när du ska på fisketur.

Pris fryst 30 kr/kg

Vänta inte

Kontakta oss för frågor eller beställning